First contestant for tea preparation and tea pairing, Els Peters.

Els: Wat is er leuker dan een zakje thee openen, genieten van het aroma dat vrijkomt, de geur proberen herkennen en benoemen. Kijken naar de schoonheid van de blaadjes in vorm en kleur. Water koken, opgieten, de blaadjes zien dansen. Zeven en dan proeven van een heerlijk drankje! Dat is mijn passie!

We wish you all the best!

We are happy to present our second competitor Iris Weichler also known as THEEmuze.

Iris: Na een eerder toevallige ontdekking van losse thee werd ik enorm geboeid door de talrijke soorten, smaken en aroma’s en hun diversiteit. De fascinatie voor de bereiding van thee en vooral het uitgesproken esthetische aspect ervan zijn drijfveren om me hierin dagelijks te verdiepen.
Bovendien is het een onuitputtelijke inspiratiebron voor mijn keramiekcreaties.

We wish you good luck and all the best for the Tea Masters Cup Belgium!

Meet our third contestant, Rita Farivar:

Rita: I live in Brussels but thanks to my passion for tea, I travel in a cup every day. Thanks to the beverage but also the accessoiries, cups, teapots, discovered while travelling, I can remember and strenghten my bond with the sources of tea. It is a real pleasure to share or initiate others to this world‎.

Rita will participate at the Tea Preparation contest.

Good luck and enjoy every cup!

Meet Elke Bertens, she will participate at ‘Tea preparation’ and ‘Tea pairing’.

Elke: Waar mijn interesse in thee in eerste instantie voort vloeide uit mijn job als vertegenwoordiger van losse thee en accessoires, verloor ik al heel snel mijn hart aan de boeiende wereld van thee en infusies. Ik behaalde mijn diploma theesommelier en vervolledigde dit met de opleiding thee & foodpairing. Dit in de eerste plaats om de professionele detailhandelaar of horeca-specialist deskundig bij te kunnen staan bij het uitwerken van een assortiment dat bij hen past. Daarnaast deel ik mijn passie ook graag met anderen tijdens workshops op maat voor particulieren en bedrijven.

Ik schreef me in omdat ik mezelf wil blijven uitdagen om elke keer opnieuw het beste uit de blaadjes proberen te halen… thee ontdekken in alle eenvoud of juist complexiteit en hierover met anderen van gedachten wisselen, is super interessant!

Good luck, Elke!

Last but not least, Eva Michem. Eva will compete in both categories, Tea Preparation and Tea Pairing.

Eva: Mijn liefde voor thee bestond reeds als kind in India. Die smaak heb ik naar België meegenomen. De verscheidenheid en pure finesse in smaaknuances, verrassen me telkens weer.

Thee betekent ook mentaal reizen, verbinding voelen met mensen, hier en in het nu.

Good luck Eva, we wish you all the best.