We are so grateful to present our ‘head of jury’, Stijn Van Schoonlandt, Tea blender and coffee roaster.

Ik ben opgegroeid in de voedingssector, mijn ouders waren beenhouwers/ traiteur en lekker eten heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de opvoeding. Werken met voeding en smaken combineren was iets wat ik miste tot ik in 2015 de wondere wereld van thee leerde kennen. Dit was het begin van een nieuw en spannend avontuur en zo begon ik samen met mijn vrouw de theeliefhebber in Herent. Om me verder te verdiepen in de theewereld volgde ik opleiding bij verschillende internationale thee experten. Snel nadien kreeg ik de kans om voor de Internationale Tea Master Association te werken en zo mensen te trainen in de theewereld in Londen. In 2017 begon ik eigen blends te maken en dat jaar wonnen we ook meteen een prijs met één van onze blends. Zelf heb ik een voorliefde voor Japanse keuken en thee. De afgelopen 2 jaar reisde ik, met enkele cursisten, naar Japan om me verder te verdiepen in de Japanse theewereld. Momenteel studeer ik ook Japans om me in Japan te kunnen uitdrukken. Ik ben vereerd dat men mij vroeg als jurylid van deze wedstrijd, ik kijk er enorm naar uit om de creaties van de verschillende deelnemers te evalueren en wens ze het allerbeste in de laatste voorbereidingen naar de wedstrijd.

We are so happy present this wonderful tea lady, our 2nd jury for the Tea Masters Cup Belgium 2019, Carine Amery!

Carine Amery a 5 ans lorsque naît sa passion pour le thé. Cette première tasse fut amère, acide et astringente: un mauvais thé infusé trop longtemps avec un citron coupé en quartiers.
Elle est fascinée par ce goût. Bien des années plus tard, elle pense que ce qu’elle a fait ce jour-là, chercher et trouver, au cœur même de l’amertume, la douceur et la beauté de la porcelaine, est une image de sa conception de la vie: rechercher, au sein de la plus amère adversité, la douceur et la beauté, cela enchante le quotidien et rend heureux.
D’abord bibliothécaire, elle accède à la profession de restaurateur pour ouvrir un salon de thé, ‘Le Sans-souci’.
Première étape de la professionnalisation de sa passion pour le thé. Qui se prolonge depuis 2011 à travers Thé sur mesure. »

On est tellement contents de vous accueillir le dimanche 6 octobre!

Meet Arno De Mol, our chef and jury for the Tea Masters Cup Belgium.

He will challenge the competitors in the Tea Pairing category with his self made snack. The tea sommeliers will have to serve a tea that they select and steep in the best possible way.

Arno De Mol is kok, eigenaar en uitbater van Lokaal, een vegetarische eet -en theebar in Gent. Hij serveert er vegetarische drankjes en hapjes op basis van lokale producten, en omschrijft zichzelf graag als een ecologische duizendpoot.

Een man met een groot hart voor het universum, mens, dier en natuur. Zijn keuken is heerlijk, vol pure en diverse smaken, vers en eerlijk.

Hij zorgt voor een verrassend hapje voor de kandidaten van de Tea Pairing en zal met zijn geraffineerde smaakpapillen de infusies van de kandidaten beoordelen.